Het axioma van de lege verzameling is het nul-axioma. Het stelt dat er een begrip “niets” moet bestaan, een begrip “nul”: waarde nul, nul elementen. De wiskunde gaat ervan uit dat het niets bestaat, maar is dat bewezen? (..)

(Uit: Een klein leven, Hanya Yanagihara)

Deze zin las ik vandaag in m’n boek. Prachtig. Als er al niets bestaat… dan ben ik dat nu aan het doen.

Voordat ik vertrok op m’n tripje, zei ik tegen Anne-Marie dat ik het zo heerlijk vond om geen plan te hebben en per dag te bepalen waar ik zin in heb. Maar dat het dan dus ook zomaar zou kunnen gebeuren dat ik hele dagen bier aan het drinken was op het strand. Well, wadda you know… 

Ik ben al vanaf donderdag in Hoi An en ik heb nog tot zondag bijgeboekt omdat het hier zo heerlijk is. Ik heb een fijne homestay, waar ik een fiets bij heb, en ik fiets iedere dag naar het strand, lees daar m’n boek, krijg superlekkere lunches voorgeschoteld en kan me nu even niks fijners bedenken dan dit.

Het axioma van de lege verzameling bierblikjes 😂