Donderdag vanuit Taman Negara naar de Perhentian Islands gereisd. Als je het zo zegt, klinkt het relaxed, maar het was hard werken, dames en heren.

Vanaf Taman Negara een bootje, daarna in de laadbak van een pick up truck, daarna in een minivan, daarna in een bus, toen weer in een bootje en toen nog een stukje lopen… En TADAAA… een luttele 11 uur later waren we in het snorkelparadijs.

We hebben een garden view room in Coral View Resort maar we hebben seaview in plaats van garden view. Goed!

Vandaag de hele dag gesnorkeld, met m’n masker van Jot en Eumalie, geweldig!!! Alsof ik in een aquarium was gevallen. Clownsvisjes, zeeanemonen, zeekomkommers, superveel gekleurde vissen waar ik de naam niet van weet behalve de neon tetras en (denk nu het muziekje van Jaws op de achtergrond…) EEN HAAI!!!!!! Ik had gewoon ineens een haai voor m’n masker. Gast! Ik schrok me de tandjes ook al was ‘ie maar 50 cm maar toch… Een haai!

En ik HAD jullie daar foto’s van willen laten zien die ik zelf had gemaakt. Helaas bleek het speciaal daarvoor aangeschafte waterdichte hoesje…  niet waterdicht. Zo jammer. Is dit nou mijn leven?

Mijn telefoon is nu dood, verdronken, maar wel op de mooiste plek waar ‘ie ooit geweest is. Dat dan weer wel.

Maar goed, ik moest natuurlijk wel wat plaatjes laten zien, dus die heb ik geleend. Teri makasi!