M’n 50 dagen na m’n 50e zitten erop, ik schrijf dit terwijl ik onderweg naar huis ben, Kuala Lumpur – Hong Kong, Hong Kong – Amsterdam. 

De tijd is omgevlogen, hoor ik, maar voor mij is het ongelooflijk hoe lang het heeft geduurd, en hoe ontzettend fijn het was. 

Eerlijk gezegd: ik zag er tegenop, om alleen te gaan, maar het was heerlijk (je had gelijk, Viefke) om met mezelf te zijn en ik kijk terug op een reis waar ik in iedere plaats waar ik kwam mooie, lieve en interessante mensen tegenkwam. 

Van Hanoi ging ik naar Hoi An (waar Leon een weekend heen kwam!), en terug via Hanoi door naar Hoang Su Phi voor een trekking in de bergen. Weer terug naar Hanoi voor de laatste dagen Vietnam. Ik heb zulke mooie gesprekken gehad met Kimi in Hanoi, met de gids van m’n cycletrip in Hoi An, met Thin en Cuong tijdens onze trekking in het noorden van Vietnam. 

Na Vietnam ging ik door naar Leon, die op dat moment in Nederland was, maar zijn huissleutel had klaargelegd bij z’n vriendin Irene. Wat een fijne verrassing, twee topavonden gehad met Irene (dankjewel, Irene, let’s meet in the middle next time: altijd al een keer naar Iran gewild!)  En toen Leon weer thuis was hebben we ouderwets goeie avondjes gehad. (Leon… thanks moppie – ik mis je in Eindhoven!) 

En daarna door naar Maleisië. Nog één dagje alleen voor Hanneke kwam. 

In Kuala Lumpur had ik afgesproken met Alicia, Mango en Daniel. Een paar jaar geleden heb ik een downhill mountainbike dagtrip gedaan in Chiang Mai, Thailand, waar ik hen ontmoet heb. Via Facebook hielden we contact, en toen ik aankwam in KL, kwam Mango me halen, en liet me zijn stad zien en met z’n vieren zijn we die avond gaan eten. Wat een warm welkom! Ook in de weken daarna nog veel tips van hen gehad. 

De volgende dag kwam Hanneke ook in Maleisië aan en hadden we ’s avonds afgesproken met Yusof, mijn mixpartner in een badmintontoernooi in London die voor Raya bij z’n familie in Maleisië was geweest. Gezellige avond gehad en toen hadden we nog 3 weken vakantie samen op bijna alleen maar superfijne plekken 😊 (maar we zullen Ipoh nooit vergeten moehahaha). 

Langkawi, Georgetown, Ipoh, Taman Negara en als kers op de taart de Perhentian Islands met onze villa aan het strand. En als bonus: nog een avondje uit met Leon in KL!

M’n #50daysofhappiness zitten erop, en ik vlieg met een goed gevoel (zelfvertrouwen!) terug naar huis. En… ik heb zin om m’n vrienden en familie thuis weer te omarmen. Free hugs baby!!! 

En dan is het tijd voor de volgende 50 days. #50daysoffitness om al die extra kilo’s kwijt te raken 🙄

Lieve Han, dankjewel voor dit kado: het ticket, maar ook de tijd en ruimte die je me gaf. Love you!